30 Eylül 2009 Çarşamba

Dördüncü Aşama

Bu aşama 'Başucu Kitabımızın' sayfalarını dolduran halihazırda sahip olduğumuz nesneleri AYIKLAMA AŞAMASI'dır.
Diğer bir deyişle, yeniden kullanılması mümkün olmayan, mümkün olsa da sahip olduğunuz bilgi birikimi ve imkanlarınızın bunun yapılmasına el vermediği nesneleri teker teker evinizden/işyerinizden/odanızdan çıkarmanızdır.
Örneğin şarj edilemeyen piller. Çoğu zaman bir gün yeniden işe yarar düşüncesiyle bir köşede duran nesnelerden sadece biridir. Hemen, tüm şarj edilemeyen pilleri biraraya toplayın, ve onları çevreye zarar vermeden imha edebilen kurumların koydukları konteynerlere atın. Bu konteynerler bazen bir markette, alışveriş merkezinde, ya da bir sokak köşesinde olabilir. Üstelik bazı ülkelerde bu atıl pillerden gelir elde edilebilir.
Diğer bir örnek ise, tarafınızdan yeniden kullanılması mümkün olmayan kağıtlar. Yalın bir anlatımla, iki yüzü de tamamen kullanılmış bir kağıt parçası eğer silinemeyen mürekkeple de yazılmışsa atıldır. Üzerinde sizin için önemli bir bilgi ihtiva etmiyorsa hepsini biraraya toplayın ve aynen atıl pillerde olduğu gibi bu sefer kağıtlar için ayrılan geri kazanım konteynerlerına götürün.
Unutmadan söyleyelim, cüzi bir miktar da olsa atıl olan her üründen bir gelir elde edilebilir. Örneğin, bazı ülkelerde yeniden kazandırılabilir kağıtlara, camlara, pillere vb. ürünlere kilo, tane vb. değerler üzerinden bir fiyat biçerek gelir elde edebilirsiniz. Kağıt ve cam toplayanlar bu şekilde hayatlarını kazanmaktadırlar.

Evet. Listemizi inceleyerek AYIKLAMA sürecini başlatıyoruz.
 
TELİF HAKKI/COPYRIGHT: tasarrufetmeli.blogspot.com adresinde yeralan her turlu yazi bilgilendirme amaclidir. Kaynak gosterilmeden internet ya da diger yayim organlari uzerinden yayinlanmasi/cogaltilmasi/kullanilmasi soz konusu olamaz. Kaynak gosterirken: tasarrufetmeli.blogspot.com adresi her turlu beyanin basliginda, iceriginde ve sonunda yeralmalidir. Ayrica, internet uzerinde yapilan cogaltmalarda tasarrufetmeli.blogspot.com sitesine link verilmesi zorunludur. Isbu konuyu tasarrufetmeli.blogspot.com sayfasi ve altsayfalarini ziyaret edenler kabul etmis sayilirlar.