10 Ekim 2009 Cumartesi

Beşinci Aşama

Tasarruf yönünde beşinci adımımız 'Değiş-Tokuş' aşamasıdır.
Bu aşamada; adından da anlaşılacağı üzere,listelemiş olduğunuz varlıklarınızın yakınlarınız, arkadaşlarınız, komşularınızla -karşılığında sizin işinize yarayacağını düşündüğünüz- nesne değiştokuşudur.
Örneğin Nobel ödüllü yazarın kitabını okumak istiyorsunuz ve yakınınızda/komşunuzda mevcut. Ve O da, kendisinde olmayan ve sizin listenizde sahip olduğunuz nesneye ihtiyaç duyuyor. Tam bu anda beşinci aşama devreye giriyor. Geçici süreyle bu değişimden her iki tarafta olumlu sonuç alıyor.
Diğer değiş-tokuş örneklerini de sizin hayal gücünüze bırakıyorum.
 
TELİF HAKKI/COPYRIGHT: tasarrufetmeli.blogspot.com adresinde yeralan her turlu yazi bilgilendirme amaclidir. Kaynak gosterilmeden internet ya da diger yayim organlari uzerinden yayinlanmasi/cogaltilmasi/kullanilmasi soz konusu olamaz. Kaynak gosterirken: tasarrufetmeli.blogspot.com adresi her turlu beyanin basliginda, iceriginde ve sonunda yeralmalidir. Ayrica, internet uzerinde yapilan cogaltmalarda tasarrufetmeli.blogspot.com sitesine link verilmesi zorunludur. Isbu konuyu tasarrufetmeli.blogspot.com sayfasi ve altsayfalarini ziyaret edenler kabul etmis sayilirlar.